Lasagnes lactose-arm

6 mensen
Lactose vrij

Ingrediënten

  • Voor de bechamel :
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 50 cl Lactel Lichte Start® melk
  • zout, peper
  • Voor de lasagne :
  • 100 g fijne gerookte spekblokjes
  • 2 ajuinen
  • 2 teentjes look
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selderij
  • Provencaalse kruiden
  • 500 g rundergehakt
  • 2 dozen geplette tomaten vann 400gr elk
  • 1 takje basilicum
  • 50 g parmerzaan
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 250 g blaadjes lasagnes
  • 100 g geraspte parmezaan

Voorbereiding

  1. 1 Maak eerst de bechamel klaar. Smelt de boter op een zacht vuur.
  2. 2 Voeg de bloem toe. Ontbind een paar seconden op het vuur tot het mengsel schuimig wordt.
  3. 3 Voeg in één keer de koude Lactel Lichte Start® melk toe. Zout en peper. Meng tot het indikt.
  4. 4 Laat ongeveer 10 minuten koken op een zacht vuurtje, roer af en toe.
  5. 5 Nu de lasagnes ! Schil en snij grof de ajuinen, de look, worden en selderij.
  6. 6 Bak de spekjes goed samen met de provencaalse kruiden in een pan met een beeetje olijfolie. Voeg de groenten toe en bak gedurende 5-6 minuten door regelmatig te roeren.
  7. 7 Voeg het rundergehakt toe en de tomaten. Voeg eveneens water bij die u met behulp van één van de lege conserven vult.
  8. 8 Zout, peper en voeg wat basilicum toe.
  9. 9 Breng aan de kook, verminder het vuur et laat tijdens 45 minutes bedekt koken.
  10. 10 Verwarm de oven op 190°C (th.6).
  11. 11 Haal van het vuur, voeg de parmesaan toe en enkele blaadjes basilicum.
  12. 12 Leg een dikke laag saus op de bodem van een ovenschaal. Leg de blaadjes lasagne, dan 1/3 van de bechamel. Herhaal dit op 3 lagen en beindig met de bechamel en de parmezaan.
  13. 13 Leg enkele blaadjes basilicum en olijfolie. Bedek met alumiumfolie en schuif tijdens 20 minuten in de oven. Verwijder de aluminium en bak nog tijdens 35 minuten.
  14. 14 Dien warm op.

TIP

Het geheim voor nog lekkerdere lasagnes? Ze smaken nog beter heropgewarmd !