Aardappelgratin lactose-arm

15 minuten
4 mensen
Lactose vrij
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1 teentje look
  • 30 g boter
  • 50 g geraspte kaas
  • 30 cl Lactel Lichte Start® melk
  • 1 ei
  • Muskaatnoot
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. 1 Verwarm de oven op 180°C (th.6).
  2. 2 Schil de aardappelen en snij in dunne sneetjes.
  3. 3 Bestrijk een ovenschotel met het gepelde teentje look en snij in kleine stukken. Wrijf de schotel in met 15g boter.
  4. 4 Verspreid de aardappelen in de schotel en bedek met de helft van de geraspte kaas. Zout, peper en besprenkel met de muskaatnoot.
  5. 5 Breng ¾ van de melk Lactel Lichte Start® aan de kook en giet er over.
  6. 6 Bak tijdens 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. 7 Meng 2 à 3 keer met behulp van 2 vorken tijdens de kookperiode.
  8. 8 10 minuten voor het einde van de kooktijd, klop het ei tot omelet met zout, peper en muskaatnoot en de rest van de melk. Giet over de aardappelen.
  9. 9 Besprenkel met de rest van de geraspte kaas en nootjes boter. Leg nog enkele minuten in de oven totdat de saus wat indikt.