Quiche lorraine zonder deeg, zonder gluten en lactose-arm

10 minuten
4 mensen
glutten-free
Lactose vrij

Ingrediënten

  • eieren
  • 60 g rijstmeel + 1 el voor de gietvorm
  • 30 cl Lactel Lichte Start® melk
  • klontje boter
  • 60 g geraspte emmentaler
  • 200g spekjes (natuur of gerookt)
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1 erwarm de oven op 210°C (th 7).
  2. 2 Klop de eieren, samen met de melk Lactel Lichte Start® in een slakom en voeg daarna de bloem toe. Meng goed totdat u een glad en homogeen deeg bekomt.
  3. 3 Beboter de gietvorm en leg de ongebakken spekjes er uniform in. Giet het mengels met de eieren en de melk Lichte Start® er over.
  4. 4 Besprenkel met de geraspte kaas en leg ongeveer 30 minuten in de oven. De quiche moet goudkleurig en zacht zijn.

TIP

Wenst u eens een ander deeg dan bladerdeeg? Dan kan u even goed kruimeldeeg gebruiken. Zet de quiche koel indien u hem koud wenst op te eten. Ze zal even lekker zijn ! Voor meer smaak, aarzel niet om ajuin toe te voegen.

Quiche kan ook als aperitief geserveerd worden door ze in kleine stukken te snijden.