Kersensorbet

4 mensen
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 15 cl Lactel Nr1 melk
  • 1 cm gember
  • 1 kg kersen
  • 250 gr suiker
  • 10 cl water
  • 1 eetlepel citroensap

Voorbereiding

  1. 1 Maak de gember schoon en snijf deze in fijne staafjes. Meng met de suiker, het water en de melk Lactel Nr1 in een kookpot.
  2. 2 Warm 3 minuten op om de suiker goed te doen smelten. Laat afkoelen. Spoel intussen de kersen, verwijder de steeltjes en ontpit ze. Snijd de kersen vervolgens in stukjes. Mix (in een blender of met een staafmixer) met het citroensap.
  3. 3 Zeef de siroop en meng met de vruchtenmoes.
  4. 4 Giet alles in een ijsmachine en volg de instructies van het apparaat. Als je geen ijsmachine hebt, gebruik dan een silicone cakevorm of een koudebestendige recipiënt en zet 3-4 uur in de diepvriezer totdat het mengsel hard begint te worden.
  5. 5 Mix alles en zet opnieuw 6 uur in de diepvriezer.