Gezouten cake met courgetten, gekonfijte tomaten en granen

30 minuten
8 mensen
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 100 g gekonfijte tomaten
  • Een bosje basilicum
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 ml Lactel Geitenmelk
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte emmental
  • 3 el mengeling van granen (lijnzaad, zonnebloempitten, ….)

Voorbereiding

  1. 1 Verwarm de oven op 210°C (th.7).
  2. 2 Was en rasp de courgette fijn met het vel. Pel en snij de sjalot fijn. Snij de gekonfijte tomaten in kleine stukken.
  3. 3 Meng de bloem en het bakpoeder in een grote slakom. Vorm een kuiltje en voeg de Lactel Geitenmelk toe alsook de eieren. Meng tot een glad en homogeen geheel.
  4. 4 Voeg de geraspte courgette toe, de kleine stukken gekonfijte tomaten, de gesneden basilicum, de emmental en de granen. Meng goed.
  5. 5 Giet deze bereiding in een beboterde cake bakvorm. Voeg enkele granen toe op de bovenkant alvorens 50 minuten in de oven te zetten.
  6. 6 Laat lauw worden alvorens uit de gietvorm de halen.

TIP

Courgette, tomaten en geitenmelk verbinden lijkt evident. We moesten er aan denken ! We gebruiken gekonfijte tomaten, aangezien verse tomaten teveel vocht zouden afzetten.