Overslaan en naar de inhoud gaan

FAQ – Alles weten over de melk Lichte Start® van Lactel

Ons gamma Lichte Start® is bestemd voor mensen met lactose-intolerantie die ouder zijn dan 3 jaar. De formule is lactosearm, waardoor de melk makkelijker verteerbaar is. De rest van de samenstelling is echter identiek aan die van klassieke koemelk.
Tot de leeftijd van 3 jaar hebben kinderen voedingsbehoeften waarvoor gewone koemelk niet geschikt is.

Lichte Start® van Lactel is lactosearm, maar bevat net als elke koemelk caseïne, het belangrijkste bestanddeel van melkeiwit. Lichte Start® is dus niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor caseïne (en melkeiwit). Wij raden je aan om het advies van je arts te volgen bij het kiezen van geschikte melk.

Lichte Start® verteert vlotter, omdat de melk lactosearm is. De lactose die in klassieke melk zit, wordt “voorverteerd” door een enzym: lactase. Zodra dit enzym zijn werk gedaan heeft (splitst lactose in 2 suikers die makkelijker verteerbaar zijn), wordt het uit de melk verwijderd tijdens de sterilisatie. Dit procedé verandert niets aan de kwaliteit van Lichte Start®. Dankzij deze melk kan je elke dag volop genieten van een lekker glas melk!

Nee, Lichte Start® verschaft evenveel calcium, eiwitten en vitamine D als klassieke melk van Lactel. Het feit dat de melk lactosearm is, heeft geen enkele invloed op de andere bestanddelen. Je kan dus genieten van alle voordelen én van een lekker glas melk. Lichte Start® biedt een heel gamma melk voor alle smaken en in verschillende formaten afgestemd op jouw consumptie. Er is dus voor elk wat wils.

Melk die “light” genoemd wordt, is melk met een verlaagd vetgehalte. Lichte Start® is lactosearme melk die alle vitaminen en mineralen van melk verschaft en tegelijkertijd makkelijk verteerbaar is. Lichte Start® biedt een heel gamma melk, waaronder magere (en dus light) melk, voor alle smaken en in verschillende formaten, zodat iedereen met volle teugen kan genieten!

Lactase is het enzym dat ervoor zorgt dat wij lactose goed kunnen verteren door het in twee moleculen te splitsen: glucose en galactose. De productie van lactase verschilt naargelang van de persoon en de leeftijd. Sommige mensen blijven voldoende lactase aanmaken om melk vlot te verteren. Anderen produceren echter niet genoeg lactase, waardoor de vertering van grote hoeveelheden melk veel moeilijker verloopt.

Lichte Start® van Lactel is ontwikkeld voor mensen die moeilijk lactose kunnen verteren, opdat zij opnieuw zouden kunnen genieten van melk. De melk biedt dezelfde voedingswaarde als klassieke Lactel-melk. Dit wil zeggen dat iedereen, al of niet intolerant, deze melk mag drinken. Lichte Start® van Lactel is vlotter verteerbaar en dus goed voor iedereen!

Veel mensen denken dat intolerantie en allergie vrijwel hetzelfde zijn. Niets is minder waar! Melkallergie houdt verband met melkeiwit, terwijl het bij intolerantie gaat om lactose. Melkeiwitallergie komt vooral voor bij zuigelingen, maar kan ook volwassenen treffen. Intolerantie manifesteert zich bijna uitsluitend bij volwassenen. Lichte Start® van Lactel is geschikt voor personen met lactose-intolerantie, maar niet voor iemand die allergisch is voor melkeiwit.

Voor een vlottere vertering van Lichte Start® werd de lactose gesplitst in twee enkelvoudige suikers die makkelijker opgenomen worden door het lichaam. Lichte Start® bevat niet meer suiker dan gewone melk, maar deze 2 suikers (glucose en galactose) geven de melk wel een iets zoetere smaak.

Lichte Start® van Lactel kan warm of koud, zo of vermengd gebruikt worden. De melk is geschikt voor alle bereidingen en smaken. Je kan er lekkere gerechtjes mee maken voor het ganse gezin zonder de ongemakken van lactose erbij te moeten nemen. Omdat de lactose in twee enkelvoudige suikers gesplitst is, is de smaak lichtjes zoeter dan die van klassieke melk. Ontdek al onze tips om jouw favoriete recepten met Lichte Start® van Lactel klaar te maken!

Lichte Start® van Lactel is zeker dierlijke melk, want het is koemelk! Alle producten van het gamma Lichte Start ® van Lactel zijn koemelk en hebben dezelfde eigenschappen als jouw klassieke melk. Deze melk is gewoon lactosearm en voorkomt dus de problemen die lactose met zich meebrengt.

Lactose is suiker die van nature in melk zit. Lactose is in meer of mindere mate aanwezig in melk en alle melkproducten. Het geeft het lichaam energie en bevordert een goede absorptie van calcium. De opname in het lichaam gebeurt in de dunne darm. Om lactose goed te kunnen verteren, moet het enzym lactase in je darmen zitten. Lactase splitst lactose in twee suikers die het lichaam makkelijker kan verteren. Sommige mensen produceren geen of niet genoeg lactase en kunnen de lactose die in melk zit niet goed verteren.

We spreken van lactose-intolerantie wanneer iemand geen lactose meer verteert. Deze persoon produceert met andere woorden niet genoeg lactase meer om lactose vanzelf te verteren. Afhankelijk van de mate van intolerantie kunnen er al of niet ernstige symptomen optreden zoals buikkrampen, een gevoel van last en zelfs echt ongemak. Iemand met intolerantie vertoont niet noodzakelijkerwijs alle symptomen.