Overslaan en naar de inhoud gaan

Quiche op Lorrainse wijze

Zeer gemakkelijk
15m
Goedkoop

Quiche op Lorrainse wijze

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 50 cl Lactel Bio melk
  • 150 g bacon
  • 100 g geraspte gruyère
  • 100 g bloem
  • 1 nootje boter
  • Zout, peper, nootmuskaat

Voor de bereiding van het recept Quiche op Lorrainse wijze, volg deze stappen:

  1. Verwarm de oven op 180°C (Th. 6).
  2. Om het gebroken deeg voor te bereiden, meng de bloem in een slakom en voeg er beetje bij beetje de 2 eieren en daarna de 2 eidooiers aan toe.
  3. Voeg de Lactel bio melk toe alsook de geraspte gruyère.
  4. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Snij 150 g bacon in sneetjes (of neem gerookte spekjes dat u in de pan bakt) en voeg ze toe aan de bereiding.
  6. Beboter uw bakvorm en giet er de bereiding in.
  7. Bak gedurende 40 minuten in de oven.

Serveer de quiche met een heerlijk slaatje om wat groenten toe te voegen !

Tip: Om ervoor te zorgen dat uw quiche goed mals en zacht is, denk er aan om genoeg gruyère in uw bereiding te voegen. U mag eveneens verse room gebruiken om te vermijden dat de quiche te droog wordt.

Mogelijke variaties op deze quiche :

  • Om eens iets anders te hebben dat de klassieke quiche, hoef je enkel andere ingrediënten of specerijen te gebruiken in uw recept : mosterd, paprika, fijne kruiden, gehakt, ham,…

  • Er zijn twee voornamelijke variaties op de quiche : Vosges quiche met toevoeging van kaas in het garnituur en de Elzasser quiche met geroosterde uien.

cannellonis Lactel geienmelk

Cannellonis met kip en paddenstoelen

cake salé lait de chèvre

Gezouten cake met courgetten, gekonfijte tomaten en granen