Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichte pancakes met veenbessen

Zeer gemakkelijk
15m
Goedkoop

Lichte pancakes met veenbessen

Ingrediënten voor 5 personen

  • 125 g gedroogde veenbessen
  • 1 el Cointreau
  • 260 g bloem
  • 2 el poedersuiker
  • Een nufje zout
  • 1 kl baking soda
  • 3 eieren
  • 600 ml Lactel Geitenmelk
  • Bakolie
  • Poedersuiker
  • Verse veenbessen voor de versiering

Voor de bereiding van het recept Lichte pancakes met veenbessen, volg deze stappen:

  1. Leg de gedroogde veenbessen in een kom samen met de Cointreau en 2 eetlepels kokend water. Laat weken.
  2. Meng de bloem, het poedersuiker, het zout en de baking soda in een ruime slakom.
  3. Voeg de eieren toe en 1/3 van de Lactel Geitenmelk. Meng met behulp van een klopper totdat er geen klonters meer aanwezig zijn.
  4. Giet de rest van de Lactel Geitenmelk er bij. Meng et laat 1 uur op een frisse plaats rusten.
  5. Voeg de geweekte veenbessen en meng het deeg goed.
  6. Giet de bakolie in een pan met anti aanbaklaag en verwijder het overschot met behulp van absorberend keukenpapier.
  7. Verwarm op een matig vuur.
  8. Wanneer de pan goed warm is, giet er 2 kleine lepels deeg in et laat bakken totdat u de pancake kan omdraaien. Verleng het bakken nog een beetje en leg daarna op een bord.
  9. Doe zo verder totdat er geen deeg meer over blijft.
  10. Serveer de pancakes terwijl deze nog warm zijn met een beetje poedersuiker en versier met verse veenbessen.

Hint van de chef : geitenmelk geeft een luchtige kant aan gefruite pancakes. In het deeg gebruiken we veenbessen dat we laten weken. U kan evengoed op dezlefde panier gedroogde druiven of andere kleine stukken van gedroogd fruit gebruiken.

lactel pannenkoekendeeg

Lactel pannenkoekendeeg

recette orientaalse pannenkoek

Oriëntaalse gezouten pannenkoek

pannenkoek smeltappelen

Pannenkoek met melkconfituur en smeltappelen

Cookies zijn niet enkel gemaakt om van te eten…. ze helpen ook jouw belevenis te verbeteren op deze site.