Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezouten cake met courgetten, gekonfijte tomaten en granen

Zeer gemakkelijk
30m
Goedkoop

Gezouten cake met courgetten, gekonfijte tomaten en granen

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 100 g gekonfijte tomaten
  • Een bosje basilicum
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 ml Lactel Geitenmelk
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte emmental
  • 3 el mengeling van granen (lijnzaad, zonnebloempitten, ….)

Voor de bereiding van het recept Gezouten cake met courgetten, gekonfijte tomaten en granen, volg deze stappen:

  1. Verwarm de oven op 210°C (th.7).
  2. Was en rasp de courgette fijn met het vel. Pel en snij de sjalot fijn. Snij de gekonfijte tomaten in kleine stukken.
  3. Meng de bloem en het bakpoeder in een grote slakom. Vorm een kuiltje en voeg de Lactel geitenmelk toe alsook de eieren. Meng tot een glad en homogeen geheel.
  4. Voeg de geraspte courgette toe, de kleine stukken gekonfijte tomaten, de gesneden basilicum, de emmental en de granen. Meng goed.
  5. Giet deze bereiding in een beboterde cake bakvorm. Voeg enkele granen toe op de bovenkant alvorens 50 minuten in de oven te zetten.
  6. Laat lauw worden alvorens uit de gietvorm de halen.

Tip van de chef : Courgette, tomaten en geitenmelk verbinden lijkt evident. We moesten er aan denken ! We gebruiken gekonfijte tomaten, aangezien verse tomaten teveel vocht zouden afzetten.

lasagne gehakt lactose-arm Lactel

Lasagnes lactose-arm

cannellonis Lactel geienmelk

Cannellonis met kip en paddenstoelen

quiche lorraine bio melk

Quiche op Lorrainse wijze

Cookies zijn niet enkel gemaakt om van te eten…. ze helpen ook jouw belevenis te verbeteren op deze site.