Overslaan en naar de inhoud gaan

Cannellonis met kip en paddenstoelen

Gemakkelijk
20m
Goedkoop

Cannellonis met kip en paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g kipfilet
  • 200 g paddenstoelen van Parijs
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 500 ml Lactel Geitenmelk
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper
  • 16 cannellonis (niet voorgekookt)
  • 150 g geraspte kaas

Voor de bereiding van het recept Cannellonis met kip en paddenstoelen, volg deze stappen:

  1. Snij de kipfilet in kleine stukken.
  2. Verwijder de voet van de paddenstoelen en snij eveneens in kleine stukken (5x5 mm ongeveer).
  3. Verwarm 50g boter in een sauteerpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak op een matig vuur tot verdamping van al het vocht. Voeg de stukken kip toe. Bak gedurende 5 minutes en meng tegelijkertijd.
  4. Bak gedurende 5 minuten.
  5. Haal van het vuur, voeg het ei toe en meng goed. Zet opzij.
  6. Verwarm de rest van de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en meng goed. Haal van het vuur en giet de Lactel Geitenmelk toe. Blijf voortdurend kloppen en zet opnieuw op het vuur. Zout en peper en voeg een snufje nootmuskaat toe.
  7. Giet ¼ van de bechamel over de mengeling van paddenstoelen en kip.
  8. Vul de cannellonis met deze mengelijk en leg in een ovenschotel. Bedek met de resterende bechamel en strooi er geraspte kaas over.
  9. Bak gedurende 45 minuten.

Tip van de chef: bechamel op basis van geitenmelk past overheelijk bij kip en paddenstoelen. Kies eerder voor cannellonis die niet voorgekookt moet worden, volg anders de aanbevelingen op die op de verpakking staan.

lasagne gehakt lactose-arm Lactel

Lasagnes lactose-arm

cake salé lait de chèvre

Gezouten cake met courgetten, gekonfijte tomaten en granen

quiche lorraine bio melk

Quiche op Lorrainse wijze

Cookies zijn niet enkel gemaakt om van te eten…. ze helpen ook jouw belevenis te verbeteren op deze site.